1. Oljuštiti tikvice (ako su jako mlade dovoljno ih je samo oprati) i narendati. Dodati jaja, ispasirani beli luk, naseckani sveži peršun i brašno (postepeno). Masa treba da bude malo gušća nego za palačinke. Dodati so ili začin po ukusu i rendani sir (po želji).
2. Kutlačom vaditi masu i pržiti na vrelom ulju. Okretati ih širokom lopaticom. Vaditi na papirni ubris da bi se ocedile od viška masnoće. Ukrasiti svežim začinskim biljem.
Pohovane tikvice
Osim što je ovo lakši i brži način pripreme pohovanih tikvica, moguće je i dodavanje sira ili nekih drugih sitno iseckanih sastojaka.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus