Sastojci:  

5 žumanaca

5 belanaca

5 kašika šećera

1/2 litra slatke pavlake

300 g neljuštenog kikirikija

150 g čokolade za kuvanje

maslac, mleko 

Priprema:

Žumance mutite sve dok ne dobijete smesu, pa posudu sa žumancima stavite iznad pare na najmanje četiri minuta, uz neprestano mešanje. Skinuti sa pare, ostaviti da se ohladi malo.

Pogledajte i 7 recepata za torte koje se ne peku

U međuvremenu umutite slatku pavlaku u sneg. Belanca takođe umutite u čvrst sneg, pa u njih neizmenično dosipajte kašiku pavlake, kašiku šećera i kašiku žumanaca. Sve vreme blago mešajte mikserom. Nastavite sa dodavanjem sve dok ne potrošite sve sastojke i dok se svi ne sjedine. Dobijenu smesu ostavite u frižideru desetak minuta, da se ohladi.

U međuvremenu očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano isitnite na komadiće, a ostatak sameljite.

Pogledajte i Brzo i lako: Čokoladni kolač za 5 minuta!

Čokoladu izlomite na kockice i stavite na paru da se rastopi, a kada omekša dodajte malo maslaca i 2 kašike mleka kako biste dobili čokoladnu glazuru. 

Krenite sa slaganjem slojeva torte - na dno kalupa za tortu stavite trećinu mlevenog i usitnjenog kikirikija, preko tog sloja namažite trećinu pripremljenog krema, ponovo stavite sloj kikirikija i preko njega kašikom stavite trećinu rastopljene čokolade.

Ponovno namažite krem, preko njega stavite tanki sloj čokolade (najbolje je šarati pomoću kašike) nastavite sa slojem krema, i potom posipajte preostalim kikirikijem. Na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom i po želji ukrasite sa par kikirija.

Pogledajte i Brzo i lako: Čokoladice punjene kokosom

Tortu stavite najmanje na šest sati u frižider.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Dnevno.rs