Karamela uvek vraća prijatne i slatke uspomene iz detinjstva.
Domaće karamel-bombone, možete pripremiti u svojoj kuhinji od jednostavnih sastojaka.
Pogledajte kako.
Sastojci:
1 1/4 šolje smeđeg šećera
1 2/3 šolje belog šećera
1 šolja putera1 šolja kukuruznog sirupa (može i med kao zamena, ili šećerni sirup od vode u razmeri voda:šećer=1:2)
1 1/4 šolje slatke pavlake
3/4 šolje punomasnog mleka
2 kašičice ekstrakta od vanile
Priprema:
Braon i beli šećer stavite u šerpu i u to dodajte maslac, kukuruzni sirup, slatku pavlaku, mleko i vanilu.
Pogledajte i recept za Domaće toblerone
Kuvati na ringli, povremeno mešajući. Da li je dovoljno kuvano isprobaćete tako što ćete staviti malu količinu sirupa u hladnu vodu. Ako se formira kruta lopta, znači da je gotovo.
Razlijte masu u pleh, ostavite da se skroz ohladi i oštrim nožem isecite na odgovarajuću veličinu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno