Ova poslastica se priprema veoma brzo i jednostavno, bez ikakvih suvišnih sastojaka. Dobićete veoma nežan i ukusan desert.

Za pripremu ratluka od jagoda biće vam potrebno:

200 g jagoda

15 g želatina

150 g šećera u prahu

polovina limuna

Priprema:

U blenderu isitnite jagode. Možete koristiti sveže ili zamrznute.

Pogledajte i Napravite keskul - turski slatkiš koji podseća na Rafaelo kuglice

Smesu preručite u drugi sud i dodajte u nju želatin. Promešajte i ostavite na 15-20 minuta da nabubri.

Nakon toga dodajte 120 gr šećera u prahu i sok od polovine limuna. Temeljno promešajte smesu i ugrejte je na tihoj vatri.

Grejte dok se želatin ne otopi, nekoliko minuta. Nemojte da proključa.

Pogledajte i Brzo i lako: Krempite gotove za 30 minuta

Skinite smesu sa šporeta i ohladite je. Nakon toga mutite je mikserom 5-6 minuta, da se smesa zgusne i posvetli.

Smesu izručite na papir za pečenje, koji ste prethodno stavili u neku tepsiju. Poravnajte i stavite na prohladno mesto na 5-6 sati da se stegne.

Kada se ratluk stegne, izvadite ga iz tepsije, pospite preostalim šećerom u prahu i iseckajte na kocke.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Uspešna žena