Ova poslastica se priprema veoma brzo i jednostavno, bez ikakvih suvišnih sastojaka. Dobićete veoma nežan i ukusan desert.
Za pripremu ratluka od jagoda biće vam potrebno:
200 g jagoda
15 g želatina
150 g šećera u prahu
polovina limuna
Priprema:
U blenderu isitnite jagode. Možete koristiti sveže ili zamrznute.
Pogledajte i Napravite keskul - turski slatkiš koji podseća na Rafaelo kuglice
Smesu preručite u drugi sud i dodajte u nju želatin. Promešajte i ostavite na 15-20 minuta da nabubri.
Nakon toga dodajte 120 gr šećera u prahu i sok od polovine limuna. Temeljno promešajte smesu i ugrejte je na tihoj vatri.
Grejte dok se želatin ne otopi, nekoliko minuta. Nemojte da proključa.
Pogledajte i Brzo i lako: Krempite gotove za 30 minuta
Skinite smesu sa šporeta i ohladite je. Nakon toga mutite je mikserom 5-6 minuta, da se smesa zgusne i posvetli.
Smesu izručite na papir za pečenje, koji ste prethodno stavili u neku tepsiju. Poravnajte i stavite na prohladno mesto na 5-6 sati da se stegne.
Kada se ratluk stegne, izvadite ga iz tepsije, pospite preostalim šećerom u prahu i iseckajte na kocke.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Uspešna žena
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem