Sastojci:
1,3 l mleka
1 puter
6 kašika oštrog brašna
6 jaja
18 kašika šećera (belog ili smeđeg)
2 pudinga od vanile
1 do 2 slatke pavlake za šlag
2 kore za krempite
Priprema:
Odvojite žumance od belanaca i belanca čvrsto umutite. Polovinu mleka ulijte u činiju za mućenje pa joj dodajte žumance, šećer, brašno i puding. Sve dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu smesu bez grudvica. Drugu polovinu mleka stavite u lonac i u njega ubacite puter. Zagrejte na vatri dok mleko gotovo ne provri, ali vodite računa o tome da puter mora da se potpuno otopi. Tada smesu sklonite s vatre. Prvu smesu prelijte u drugu pa mešajte dok se sve ne poveže i zgusne.
Pogledajte i Najbrži voćni kolač: Lenja žena
Na kraju, u lonac dodajte i umućene belance i mikserom na najslabijoj brzini sve dobro izmiksajte dok se smesa ne poveže. Prvu koru stavite u duboku tepsiju pa na nju prelijte dobijenu smesu i izravnajte kašikom. Umutite šlag i razmažite po smesi pa sve prekrijte drugom korom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Dnevno.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus