Najbolje je da ih služite na sobnoj temperaturi, ali možete ih čuvati i u frižideru do služenja. Sa ovim sastojcima dobićete 35 ferero-rafaelo kuglica.
Sastojci:
1/2 šolje (od 250 ml) pečenih badema, grubo iseckanih
1/4 šolje kondenzovanog mleka (pomešano sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom putera)
250 g + 400 g bele čokolade
1 kašičica ekstrakta kokosa
60 g ukrasnih keksića za sladoled ili oblande
1 šolja kokosovog brašna
Priprema:
Prvo otopite 250 g čokolade sa mlekom na pari. (Mleko prethodno zagrejte sa šećerom i puterom i dobro izmešajte).
Pogledajte i recept za Rafaelo kuglice
Dodajte naseckane bademe i ekstrakt kokosa i sve dobro izmešajte. Stavite u zamrzivač da se smesa stegne taman toliko da biste je lakše mogli oblikovati u čvrste kuglice.
Oblikujte od smese čvrste kuglice – za svaku kuglicu upotrebite tek 1 kašičicu smese, pa ih uvaljajte u grubo izmrvljene keksiće ili oblandu. Ponovo stavite u zamrzivač da se dobro stegnu.
Pogledajte i recept za Ferero bombice sa čokoladom i lešnicima
Otopite 400 g bele čokolade na pari, pa umačite polu-zamrznute kuglice u čokoladu (držite ih malo nad šerpom da okapaju), pa odmah uvaljajte u kokos. Ostavite da kratko odstoje na sobnoj temperaturi, pa ih služite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem