Najbolje je da ih služite na sobnoj temperaturi, ali možete ih čuvati i u frižideru do služenja. Sa ovim sastojcima dobićete 35 ferero-rafaelo kuglica.

Sastojci:

1/2 šolje (od 250 ml) pečenih badema, grubo iseckanih

1/4 šolje kondenzovanog mleka (pomešano sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom putera)

250 g + 400 g bele čokolade

1 kašičica ekstrakta kokosa

60 g ukrasnih keksića za sladoled ili oblande

1 šolja kokosovog brašna

Priprema:

Prvo otopite 250 g čokolade sa mlekom na pari. (Mleko prethodno zagrejte sa šećerom i puterom i dobro izmešajte). 

Pogledajte i recept za Rafaelo kuglice

Dodajte naseckane bademe i ekstrakt kokosa i sve dobro izmešajte. Stavite u zamrzivač da se smesa stegne taman toliko da biste je lakše mogli oblikovati u čvrste kuglice.

Oblikujte od smese čvrste kuglice – za svaku kuglicu upotrebite tek 1 kašičicu smese, pa ih uvaljajte u grubo izmrvljene keksiće ili oblandu. Ponovo stavite u zamrzivač da se dobro stegnu.

Pogledajte i recept za Ferero bombice sa čokoladom i lešnicima

Otopite 400 g bele čokolade na pari, pa umačite polu-zamrznute kuglice u čokoladu (držite ih malo nad šerpom da okapaju), pa odmah uvaljajte u kokos. Ostavite da kratko odstoje na sobnoj temperaturi, pa ih služite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa