Predstavljamo vam recept za slatkiš koji se brzo priprema, sočan je i veoma ukusan - tulumbe.
Ako ste ih često naručivali u poslastičarnicama, oprobajte se i sami u pripremi tulumbi i obradujte svoje ukućane.
Potrebno je:
500 ml vode + 750 ml za sirup
600 g šećera
oko 300 g brašna
nepuna kašičica soli
1 dl ulja + za prženje
6 jaja
1 prašak za pecivo
Pogledajte i 6 najčešćih grešaka u pripremi prženica
Prvo skuvati surup: prokuvajte šećer i 750 ml vode i ostavite da se ohladi. Nemojte kuvati dugo ako ne želite da se sirup kasnije zgusne.
U šerpi srednje veličine pomešajte 500 ml vode, kašičicu soli i ulje, kad provri dodajte brašno i sjedinite. Čim izmešate sklonite sa vatre i prebacite u vanglu.
Umešajte jedno po jedno jaje, a sa poslednjim dodajte i prašak za pecivo. Punite špric za tulumbe i pržite u dubokom, vrelom ulju, a kad su gotove zalijte ih sirupom i ostavite da se ohlade. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: stil
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom