Predstavljamo vam recept za slatkiš koji se brzo priprema, sočan je i veoma ukusan - tulumbe.

Ako ste ih često naručivali u poslastičarnicama, oprobajte se i sami u pripremi tulumbi i obradujte svoje ukućane.

Potrebno je:

500 ml vode + 750 ml za sirup

600 g šećera

oko 300 g brašna

nepuna kašičica soli

1 dl ulja + za prženje

6 jaja

1 prašak za pecivo

Pogledajte i 6 najčešćih grešaka u pripremi prženica

Prvo skuvati surup: prokuvajte šećer i 750 ml vode i ostavite da se ohladi. Nemojte kuvati dugo ako ne želite da se sirup kasnije zgusne.

U šerpi srednje veličine pomešajte 500 ml vode, kašičicu soli i ulje, kad provri dodajte brašno i sjedinite. Čim izmešate sklonite sa vatre i prebacite u vanglu.

Umešajte jedno po jedno jaje, a sa poslednjim dodajte i prašak za pecivo. Punite špric za tulumbe i pržite u dubokom, vrelom ulju, a kad su gotove zalijte ih sirupom i ostavite da se ohlade. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: stil