Svakodnevno kuvanje obroka ne mora vam oduzeti mnogo vremena. Uz ove savete i pametno planiranje možete znatno skratiti pripremu obroka za ukućane.
1. Ubrzajte kuvanje testenine tako što u lonac na šporetu sipate vodu prethodno zagrejanu u kuvalu.
2. Kada recept traži maslac sa sobne temperature, tvrdi blok masnoće izrendajte i tako pospešite otapanje.
Pročitajte i 8 kulinarskih trikova koje morate probati (VIDEO)
3. Skuvan pirinač možete smrznuti u zamrzivaču u manje porcije pa pre konzumacije nakratko zagrejati u mikrotalasnoj erni.
4. Kada vam je potreban paradajz za sos poslužite se konzervisanim pelatima ili gotovom salsom i tako skratite vreme pripreme koje biste inače potrošili na blanširanje, guljenje kožice i sečenje crvenih plodova.
5. Ne podgrevajte ostatke hrane, već ih transformišite u novo jelo. Ostatke sosaod mesa i povrća možete staviti u keramičku posudu, preko njih staviti lisnato testo, pa ispeći poput slane pite.
Pogledajte i Kako da napravite lisnato testo
6. Nemate vremena za pripremu sosa? U mikseru napravite zeleni pesto od stručka svežeg peršuna, limunovog soka, soli i maslinovog ulja za samo minut ili dva, pa prelijte preko povrća, mesa ili ribe.
7. Pileća prsa isecite na trakice, ispržite u tiganju ili voku dva do tri minuta i tako skratite njihovu termičku obradu, a ukus će ostati isti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus