Svakodnevno kuvanje obroka ne mora vam oduzeti mnogo vremena. Uz ove savete i pametno planiranje možete znatno skratiti pripremu obroka za ukućane.

1. Ubrzajte kuvanje testenine tako što u lonac na šporetu sipate vodu prethodno zagrejanu u kuvalu.

2. Kada recept traži maslac sa sobne temperature, tvrdi blok masnoće izrendajte i tako pospešite otapanje.

Pročitajte i 8 kulinarskih trikova koje morate probati (VIDEO)

3. Skuvan pirinač možete smrznuti u zamrzivaču u manje porcije pa pre konzumacije nakratko zagrejati u mikrotalasnoj erni.

4. Kada vam je potreban paradajz za sos poslužite se konzervisanim pelatima ili gotovom salsom i tako skratite vreme pripreme koje biste inače potrošili na blanširanje, guljenje kožice i sečenje crvenih plodova.

5. Ne podgrevajte ostatke hrane, već ih transformišite u novo jelo. Ostatke sosaod mesa i povrća možete staviti u keramičku posudu, preko njih staviti lisnato testo, pa ispeći poput slane pite.

Pogledajte i Kako da napravite lisnato testo

6. Nemate vremena za pripremu sosa? U mikseru napravite zeleni pesto od stručka svežeg peršuna, limunovog soka, soli i maslinovog ulja za samo minut ili dva, pa prelijte preko povrća, mesa ili ribe.

7. Pileća prsa isecite na trakice, ispržite u tiganju ili voku dva do tri minuta i tako skratite njihovu termičku obradu, a ukus će ostati isti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr