Riba se kod nas obično jede u toku posta, ali trebalo bi da je uvrstite u redovan jelovnik, jer je jako zdrava. Ona, u principu, nije komplikovana za pripremu i ne oduzima puno vremena, ali ipak ne ume svako da je spremi. Postoje neki trikovi koji će vam olakšati pripremu i učiniti ribu mnogo ukusnijom, pa će se dopasti i onima koji odbijaju da je jedu.
Kora pomorandže
Možda vam deluje čudno, ali kora pomorandže prženoj ribi daje poseban šmek. Dodajte je u marinadu i učinite ribu daleko ukusnijom.
Sok od limuna
Sok od limuna ne morate da dodajete u marinadu, ali je zato dobro ako gotovu ribu prelijtete njime. Postići će pun ukus zahvaljujući ovom citrusu.
Кrompir
Krompir nema nikakav uticaj na ukus ribe, ali ima drugu funkciju. Pola sirovog krompira stavite u tiganj dok je pržite i oslobodićete se neprijatnog mirisa prilikom termičke obrade.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus