Riba se kod nas obično jede u toku posta, ali trebalo bi da je uvrstite u redovan jelovnik, jer je jako zdrava. Ona, u principu, nije komplikovana za pripremu i ne oduzima puno vremena, ali ipak ne ume svako da je spremi. Postoje neki trikovi koji će vam olakšati pripremu i učiniti ribu mnogo ukusnijom, pa će se dopasti i onima koji odbijaju da je jedu.
Kora pomorandže
Možda vam deluje čudno, ali kora pomorandže prženoj ribi daje poseban šmek. Dodajte je u marinadu i učinite ribu daleko ukusnijom.
Sok od limuna
Sok od limuna ne morate da dodajete u marinadu, ali je zato dobro ako gotovu ribu prelijtete njime. Postići će pun ukus zahvaljujući ovom citrusu.
Кrompir
Krompir nema nikakav uticaj na ukus ribe, ali ima drugu funkciju. Pola sirovog krompira stavite u tiganj dok je pržite i oslobodićete se neprijatnog mirisa prilikom termičke obrade.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem