Pica, prema najširoj definiciji je testo s najrazličitijim sastojcima i dodacima, pa će tako neki jesti onu s plodovima mora, drugi s pršutom, a treći pak sa pečurkama... Međutim, ako ste odlučili da isprobate svoje kulinarske veštine upravo prilikom pravljenja pice, onda nemojte sebi davati previše oduška. Naime, ako stavite ove namirnice u nastavku, dobićete pravu katastrofu od pice.
Zelena salata
Jedna od stvari koju zelena salata jednostavno ne podnosi je toplota, a u direktnom dodiru s njom se osuši i odmah uvene. Stoga, stavljanje zelene salate na picu zaista nije dobra ideja. Ako vam se jede pica, pojedite picu, a ako vam se jede salata, jednostavno pojedite salatu, ali nemojte mešati to dvoje, jer krajnji rezultat neće biti dobar.
Pogledajte i Najčešće greške u pripremi pice
Agrumi
Ako baš želite dokaz da se agrumi i mlečni proizvodi baš i ne slažu, pokušajte da izmešate limunov sok s čašom mleka. Smesa će se gotovo odmah zgrudavati, a dobijeni ukus biće strašan. Stoga dodavanje kriški pomirandže na omiljenu picu sigurno neće biti dobra ideja.
Kineska hrana
Znate li koju namirnicu nikada nećete videti u kineskoj hrani? Sir! A za to postoji i jako dobar razlog: kineska hrana, kako ona prava, izvorna tako i ova prilagođena zapadnjacima, jednostavno se ne slaže dobro sa sirom. Kineska kuhinja je jedna od retkih u kojima sir uopšte nije zastupljen.
Pogledajte i Kineska kuhinja
Majonez
Možda ste veći ljubitelj majoneza nego kečapa, ali to nije razlog da na parče pice stavite majonez. Naime, sir je i više nego dovoljno bogat masnoćama i kalorijama, a još dodatni premaz majoneza na parče pice sigurno vam neće doneti ništa dobra.
Izvor: tportal
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus