Pica, prema najširoj definiciji je testo s najrazličitijim sastojcima i dodacima, pa će tako neki jesti onu s plodovima mora, drugi s pršutom, a treći pak sa pečurkama... Međutim, ako ste odlučili da isprobate svoje kulinarske veštine upravo prilikom pravljenja pice, onda nemojte sebi davati previše oduška. Naime, ako stavite ove namirnice u nastavku, dobićete pravu katastrofu od pice.

Zelena salata

Jedna od stvari koju zelena salata jednostavno ne podnosi je toplota, a u direktnom dodiru s njom se osuši i odmah uvene. Stoga, stavljanje zelene salate na picu zaista nije dobra ideja. Ako vam se jede pica, pojedite picu, a ako vam se jede salata, jednostavno pojedite salatu, ali nemojte mešati to dvoje, jer krajnji rezultat neće biti dobar.

Pogledajte i Najčešće greške u pripremi pice

Agrumi

Ako baš želite dokaz da se agrumi i mlečni proizvodi baš i ne slažu, pokušajte da izmešate limunov sok s čašom mleka. Smesa će se gotovo odmah zgrudavati, a dobijeni ukus biće strašan. Stoga dodavanje kriški pomirandže na omiljenu picu sigurno neće biti dobra ideja.

Kineska hrana

Znate li koju namirnicu nikada nećete videti u kineskoj hrani? Sir! A za to postoji i jako dobar razlog: kineska hrana, kako ona prava, izvorna tako i ova prilagođena zapadnjacima, jednostavno se ne slaže dobro sa sirom. Kineska kuhinja je jedna od retkih u kojima sir uopšte nije zastupljen.

Pogledajte i Kineska kuhinja

Majonez

Možda ste veći ljubitelj majoneza nego kečapa, ali to nije razlog da na parče pice stavite majonez. Naime, sir je i više nego dovoljno bogat masnoćama i kalorijama, a još dodatni premaz majoneza na parče pice sigurno vam neće doneti ništa dobra.

Izvor: tportal

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa