Tortilje sa ćuretinom
Ovaj jednostavan recept savršen je u svakom trenutku, bilo da je reč o brzinskoj večeri, obroku za izlet ili vam se jednostavno po vrućinama nije do kuvanja. Tortilje možete poslužiti i uz štapiće od šargarepe, iseckanu papriku ili pak neko drugo hrskavo povrće, uz neizostavan dresing po želji.
Pogledajte i 5 recepata za ručak ispod 400 kalorija
Za 4 osobe
Vreme pripreme: 20 minuta
Sastojci:
1 šolja kukuruza
½ šolje iseckanog svežeg paradajza
¼ šolje iseckanog suvog paradajza
2 kašike ulja
1 kašika crvenog vinskog sirćeta ili jabukovog sirćeta
230 g tanko isečene ćuretine
4 integralne tortilje
2 šolje zelene salate
Postupak:
Pomešajte kukuruz, paradajz, ulje i sirće u posudi srednje veličine. Razdelite ćuretinu na tortilje. Napunite ih jednakim porcijama kukuruzne salate i zelene salate. Potom ih urolajte i poslužite, a možete ih i prepoloviti nožem, zavisno od ukusa. Ukoliko je sušeni paradajz previše suv, potopite ga u kipuću vodu 20 minuta pre upotrebe.
Salata od krastavaca i crnog pasulja
Ovu jednostavnu salatu možete poslužiti za večeru, uz odrezak ili grilovanu piletinu, ili pak za ručak uz povrće. Crni pasulj možete zameniti leblebijom ili belim pasuljem.
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
2 kašike sveže iseckanog origana ili 1 kašika sušenog
sveže mleveni crni biber, prema ukusu
4 šoljice oguljenih krastavaca isečenih na kockice
1 konzerva (400 g) oceđenog crnog pasulja
2/3 šolje crvene paprike (babure) iseckane na kockice
½ šolje izmrvljenog sira
¼ šolje tanko isečenog crvenog luka
2 kašike iseckanih crnih maslina
Priprema:
U veliku posudu umutite ulje, limunov sok, origano i biber sve dok se sastojci ne sjedine. Dodajte krastavac, pasulj, papriku, sir, luk i masline. Jelo možete poslužiti na sobnoj temperaturi, a možete ga i pre posluživanja rashladiti.
Grčka salata sa sardinama
Sastojci koji čine grčku salatu, od maslina, krastavaca, paradajza ili pak sira, savršeno se slažu s ribom poput konzerviranih sardina ili još bolje – svežih srdelica. Osvežite vrući letnji dan ovim pikantnim obrokom bogatog ukusa, protkanim svežim namirnicama. Salatu možete poslužiti uz hleb ili sveže pecivo i dodatno se rashladiti nekim osvežavajućim napitkom po želji.
Pogledajte i 4 zdrava ručka koja možete poneti na posao
Za 4 osobe
Vreme pripreme: 20 minuta
Sastojci:
3 kašike limunovog soka
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 sitno naseckana čena belog luka
2 kašike sušenog origana
½ čajne kašike sveže mlevenog bibera
3 srednja paradajza, isečena na velike komade
1 veliki krastavac, isečen na veće komade
1 konzerva leblebije
1/3 šolje izmrvljenog tvrdog sira
¼ šolje tanko naseckanog crvenog luka
2 kašike iseckanih maslina
2 konzerve (115 g svaka) sardina s kostima u maslinovu ulju ili salamuri, oceđenih
Priprema:
U većoj posudi umutite limunov sok, ulje, beli luk, origano i biber i mešajte ih dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte potom paradajz, krastavac, leblebiju, sir, luk i masline pa nežno mešajte. Podelite salatu na 4 tanjira i ukrasite je na vrhu sa sardinama.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom