Zdravo voće i povrće koje je prava riznica lekovitih sastojaka često sadrži i štetne materije poput raznih hemikalija i pesticida. Iako je gotovo nemoguće potpuno ih eliminisati, postoji način da vaš izvor zdravlja bude bezbedniji za upotrebu.
Pogledajte i Kako da sprečite trovanje hranom
S obzirom da je najveća koncentracija štetnih materija na površini povrća i voća, posebnu pažnju treba posvetiti pranju ovih zdravih namirnica.
Sveže voće i povrće držite u rastvoru vode i sirćeta (odnos neka bude 10:1 u korist vode) oko 15 minuta. Nakon toga dobro operite namirnice i biće bezbednije za konzumiranje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus