Zdravo voće i povrće koje je prava riznica lekovitih sastojaka često sadrži i štetne materije poput raznih hemikalija i pesticida. Iako je gotovo nemoguće potpuno ih eliminisati, postoji način da vaš izvor zdravlja bude bezbedniji za upotrebu.
Pogledajte i Kako da sprečite trovanje hranom
S obzirom da je najveća koncentracija štetnih materija na površini povrća i voća, posebnu pažnju treba posvetiti pranju ovih zdravih namirnica.
Sveže voće i povrće držite u rastvoru vode i sirćeta (odnos neka bude 10:1 u korist vode) oko 15 minuta. Nakon toga dobro operite namirnice i biće bezbednije za konzumiranje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke