Kao aroma šećeru mogu se koristiti latice ruže, ali i bilo koje drugo jestivo cveće poput dragoljuba, borača, ljubičice i lavande. Takođe, mogu se koristiti latice ruže u bilo kojoj boji, ali najefektnije su ružičaste.

Pogledajte i Kako sami da napravite vanilin šećer

Sastojci:

-1 velika šolja svežih cvetova ruže (mogu se koristiti i ranije osušeni)

-1 velika šolja šećera

- 500 grama šećera

Priprema:

U blenderu pomešajte cvetove i šećer dok ne dobijete ružičastu kremastu masu. Preručite u posudu i dodajte 500 grama šećera pa promešajte viljuškom dok sav šećer ne poprimi ružičastu boju  Stavite na papir za pečenje i ostavite da se suši dva dana. Osušeni šećer stavite u tegle. Za ukras možete dodati još par latica ruže.

Pogledajte i Kako da napravite zamene za prašak za pecivo

Savet: Za negu kože osim kao piling šećer aromatizovan ružom možete i pomešati s gelom za tuširanje neutralnog mirisa ili ga dodajte vodi za kupanje umesto pene za kupanje. Napravite mirišljavu, hranjivu, penastu kupku sipajući u kadu istovremeno ružičasti šećer i vrećicu praška za pecivo što je ustvari kugla za kupanje, ali u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zadovoljna