Kao aroma šećeru mogu se koristiti latice ruže, ali i bilo koje drugo jestivo cveće poput dragoljuba, borača, ljubičice i lavande. Takođe, mogu se koristiti latice ruže u bilo kojoj boji, ali najefektnije su ružičaste.
Pogledajte i Kako sami da napravite vanilin šećer
Sastojci:
-1 velika šolja svežih cvetova ruže (mogu se koristiti i ranije osušeni)
-1 velika šolja šećera
- 500 grama šećera
Priprema:
U blenderu pomešajte cvetove i šećer dok ne dobijete ružičastu kremastu masu. Preručite u posudu i dodajte 500 grama šećera pa promešajte viljuškom dok sav šećer ne poprimi ružičastu boju Stavite na papir za pečenje i ostavite da se suši dva dana. Osušeni šećer stavite u tegle. Za ukras možete dodati još par latica ruže.
Pogledajte i Kako da napravite zamene za prašak za pecivo
Savet: Za negu kože osim kao piling šećer aromatizovan ružom možete i pomešati s gelom za tuširanje neutralnog mirisa ili ga dodajte vodi za kupanje umesto pene za kupanje. Napravite mirišljavu, hranjivu, penastu kupku sipajući u kadu istovremeno ružičasti šećer i vrećicu praška za pecivo što je ustvari kugla za kupanje, ali u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus