Kao aroma šećeru mogu se koristiti latice ruže, ali i bilo koje drugo jestivo cveće poput dragoljuba, borača, ljubičice i lavande. Takođe, mogu se koristiti latice ruže u bilo kojoj boji, ali najefektnije su ružičaste.
Pogledajte i Kako sami da napravite vanilin šećer
Sastojci:
-1 velika šolja svežih cvetova ruže (mogu se koristiti i ranije osušeni)
-1 velika šolja šećera
- 500 grama šećera
Priprema:
U blenderu pomešajte cvetove i šećer dok ne dobijete ružičastu kremastu masu. Preručite u posudu i dodajte 500 grama šećera pa promešajte viljuškom dok sav šećer ne poprimi ružičastu boju Stavite na papir za pečenje i ostavite da se suši dva dana. Osušeni šećer stavite u tegle. Za ukras možete dodati još par latica ruže.
Pogledajte i Kako da napravite zamene za prašak za pecivo
Savet: Za negu kože osim kao piling šećer aromatizovan ružom možete i pomešati s gelom za tuširanje neutralnog mirisa ili ga dodajte vodi za kupanje umesto pene za kupanje. Napravite mirišljavu, hranjivu, penastu kupku sipajući u kadu istovremeno ružičasti šećer i vrećicu praška za pecivo što je ustvari kugla za kupanje, ali u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu