Recept za brz i lagan kolač neodoljivog kremastog ukusa.
Sastojci:
četvrtasti keks za podlogu
500 g slatke pavlake
1 puding od vanilie
0,5 l mleka
3 kašike šećera
malo ruma,
300 g višanja
Pogledajte i Plazma torta sa malinama
Priprema:
Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice i dobro ga ohladite. Umutite pavlaku, odvojite jednu trećinu u drugu posudu da imate za ukrašavanje kolača, a u ostatak dodajte u ohlađeni puding.
Keks umačite u rum ili mleko i rum ili kako volite, može i u kafu. Ređajte keks, premažite filom, pa opet keks, fil, keks i na vrhu čistu umućenu pavlaku koju ste odvojili. Po vrhu poredajte višnje.
Pogledajte i 6 trikova za savršenu tortu
Višnje možete stavljati i u sredinu kolača po filu, ali bi onda sve bilo crveno i teže bi se kolač sekao. Umesto višanja možete upotrebiti i maline. Pre serviranja obavezno dobro ohladiti!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Doznajemo.com
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu