Recept za brz i lagan kolač neodoljivog kremastog ukusa.

Sastojci:

četvrtasti keks za podlogu

500 g slatke pavlake

1 puding od vanilie

0,5 l mleka

3 kašike šećera

malo ruma,

300 g višanja

Pogledajte i Plazma torta sa malinama

Priprema:

Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice i dobro ga ohladite. Umutite pavlaku, odvojite jednu trećinu u drugu posudu da imate za ukrašavanje kolača, a u ostatak dodajte u ohlađeni puding.

Keks umačite u rum ili mleko i rum ili kako volite, može i u kafu. Ređajte keks, premažite filom, pa opet keks, fil, keks i na vrhu čistu umućenu pavlaku koju ste odvojili. Po vrhu poredajte višnje.

Pogledajte i 6 trikova za savršenu tortu

Višnje možete stavljati i u sredinu kolača po filu, ali bi onda sve bilo crveno i teže bi se kolač sekao. Umesto višanja možete upotrebiti i maline. Pre serviranja obavezno dobro ohladiti!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Doznajemo.com