1. Tajna vrhunskog ukusa ribe nalazi se u njenoj svežini. Možete biti najbolji kuvar i upotrebiti najkvalitetnije začine, ali ukoliko riba nije sveža jelo neće biti vrhunskog ukusa.
2. Treba je začiniti samo maslinovim uljem i s malo soli. Jer, ako dodate previše začina, njihova aroma potpuno će preovladati jelom.
SAVET: Ukoliko vam u restoranu posluže morske plodove prezačinjene belim lukom, znajte da je razlog tome prikrivanje činjenice da nisu sveži.
3. Za riblji (ili bilo koji drugi) rižoto koristite plitku i široku posudu s bakarnim dnom koji brzo prenosi toplotu, a pirinač mešajte drvenom ili plastičnom varjačom.
4. Uz jastoga i ostale rakove koji se služe po našim restoranima, najpoznatiji su škampi. Mogu se pripremiti na buzaru, na žaru, a njihovi očišćeni repovi daju izvrstan ukus rižotu i testenini s morskim plodovima...
SAVET: Važno je da priprema škampa bude vrlo brza (da bi se sačuvali ukus i osnovna svojstva), odnosno da traje nekoliko minuta. To zavisi od njihove veličine, pa bi bilo dobro da kupite sve manje-više iste dužine. Ako ih kuvate, neka to bude u velikom loncu, s mnogo vode.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus