KAKO DA NAPRAVITE KORE ZA PUSLICU: Šam od belanaca obavezno mutite sa šećerom u prahu, plus trik da korica ne popuca

Pripremljene na ovaj način, kore za puslicu će vam uvek uspeti.

Shutterstock

Koliko puta ste odustali od pripreme puslica torte jer vam kore nisu uspele? Ukoliko ne umutite dobro šam od belanaca kore mogu da ispadnu gnejcave, potom da pregore ili se raspadnu, pa tortu ne može da spasi ni najukusniji fil. Da biste to izbegli i pripremili nejlepšu tortu do sada, predstavljamo vam detaljan način pripreme kora za puslicu.

Sastojci:

Za jednu koricu:

  • 5 belanaca
  • 300 g šećera u prahu
  • 1 kašika soka od ceđenog limuna ili sirćeta

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. Vodite računa da drške miksera budu potpuno suve kako bi se šam dobro umutio. Mutite šam na najslabijoj brzini pola minuta, a zatim postepeno pojačavajte brzinu do najjače. Nakon jednog minuta mućenja počnite da dodajete kašiku po kašiku šećera u prahu. I tako mutite ukupno 10 minuta na max brzini. Pred kraj mućenja malo smanjite brzinu i dodajte kašiku ceđenog limuna ili sirćeta i mutite još 10 sekundi.

U pleh 36x25 cm stavite pek papir. Izručite umućena belanca i rasporedite ravnomerno. Rernu zagrejte na 100 stepeni, stavite pleh i NE OTVARAJTE rernu pola sata. Nakon pola sata blago odškrinite vrata rerne i stavite neki poklopac npr od tegle kako bi vlaga malo izlazila. Kora neka stoji u rerni tako još sat ipo. Nakon 2 sata isklučite rernu, otvorite je jedno 15-20 cm i ostavite tako da se potpuno ohladi sa koricom unutra.

Posle toga izvadite koricu i pripremite ukusnu tortu.

Izvor: Stvar ukusa