Nema osobe na svetu koja ne voli dobru šampitu koja se idealno slaže sa dobrom domaćom kafom i čašom kisele vode, piše Stil.
Sastojci:
Za koru:
- 5 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mleka
- 5 kašika brašna
- 5 kašika ulja
- 1 kašika kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 5 belanaca
- 2 kašike šećera
Za agdu:
- 15 kašika šećera
- 10 kašika vode
Pročitajte i Napravite sladoled sa svežim voćem bez jaja (VIDEO)
Priprema:
1. Za koru penasto umutite 5 žumanaca, dodajte 5 kašika šećera i 5 kašika mleka, pa dobro sjedinite sa mikserom. Zatim dodajte 5 kašika brašna, 5 kašika ulja, 2 kašike kakaoa i prašak za pecivo.
2. Mutite sve dok se sastojci ne sjedine u onu, glatku smesu, pa izlijte u kalup za torte i ispecite.
3. Za šlag umutite belanca u čvrst šam, pa postepeno dodavajte šećer, uz neprekidno mešanje mikserom.
4. Za agdu prokuvajte vodu sa šećerom, pa je, dok je vrela, sipati u šam od belanaca, takođe uz neprekidno mešanje mikserom.
5. Fil izlijte na koru, poravnajte i ostavite da se potpuno ohladi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus