Med je super za kosu i kožu, kao i zdravlje uopšte. On ima čaroban ukus i popularan je kod svih starosnih grupa, i dece i odraslih. Međutim zbog skupe cene na tržištu se nalazi i med koji nije organski, sa hemikalijama u njemu. Dokazano je da je 76% meda na tržištu ispunjeno hemikalijama. Takav med se često prodaje u supermarketima, tako da bi treblo da naučite kako da ga prepoznate:
Pročitajte i Med i cimet: Kombinacija koja leči mnoge bolesti
1. Ako se vaš med ne “kristalizuje” tokom vremena, postoji dobra šansa da je lažni, jer organski med sigurno će se kristalizovati, ako se čuva u frižideru.
2. Uvek pročitajte nalepnicu na medu, a ako sadrži komercijalne glukoze ili kukuruzni sirup, izbegavajte ga.
3. Dodajte malo kapi joda u čaši vode i dodajte malo meda. Ako se vaš med pretvori u plavu boju onda je u kombinaciji sa kukuruznim skrobom.
Pročitajte i Kako dekristalizovati med
4. Dodajte nekoliko kapi sirćeta u meešavinu vode sa medom. Ako vidite penu, vaš med sadrži gips.
5. Spalite med sa fosforom ili šibicom, a ako se zapali, to je čist med.
6. Stavite kašiku meda u čašu vode. U slučaju da se med ne otapa, onda je prirodan i kvalitetan. Lažni med ili nekvalitetni med otapa se u vodi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Haber.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus