MNOGI NE ZNAJU ZA OVAJ TRIK, A UČINIĆE MESO MEKANIM: Profesionalni kuvari otkrili kako da ga spremite bez greške

Ako ste kupile tvrdo meso naučite kako možete da ga omekšate i tako spremite najbolji gulaš.

Shutterstock

Tvrđi komadi mesa se obično koriste kada se priprema gulaš, zato što se on krčka po nekoliko sati, pa će zbog safta i dužine kuvanja meso omekšati. Ali, ako ste kupili loš komad mesa potrebni su vam još neki trikovi koji će učiniti meso sočnim. 

Prvo što treba da uradite jeste da izlupate meso čekićem, ali vodite računa da ne preterate jer vlakna mogu previše da omekšaju i meso će izgubiti strukturu. 

Bilo bi dobro da meso premažete sodom bikarbonom jer će ona podići pH vrednost i onemogućiće da se proteini stvrdnu prilikom kuvanja. Mnoge domaćice nisu znale da soda bikarbona može da im pomogne i u omekšavanju mesa. 

Pročitajte i šta sve možete da očistite pomoću sode bikarbone