GREŠKA KOJU SVAKA DOMAĆICA PRAVI KADA REŽE PEČURKE: Čuveni francuski kuvar vas savetuje kako da ih lakše isečete

Iskoristite trik profesionalnog francuskog kuvara za lakše sečenje pečuraka.

Shutterstock

Pečurke su jeftina namirnica koja se uklapa u skoro svako jelo. Od njih možete da napravite čorbu, sos, da ih stavite na picu, napunite kajmakom ili sirom i šunkom... Kombinacija je bezbroj, a kako god da ih iskoristite ukus će biti fantastičan. Pre korišćenja pečurke nemojte da perete ili da sečete površinski sloj, nego ih samo obrišite ubrusom ili čistom krpom.

Čuveni francuski kuvar, koji na svom YT kanalu uči početnike pripremanju ukusnih obroka, vam otkriva kako lakše da isečete šampinjone. Odsecite jedan deo na kapi, i oslonite pečurku na taj deo, kako se ne bi pomerala dok sečete. Možda vam deluje kao da trik nije ništa posebno i da nije neophodan, ali zaista će svakoj domaćici olakšati posao u kuhinji. 

Printscreen/YT/Chef Billy Parisi 
Printscreen/YT/Chef Billy Parisi 

 Izvor: Stvar ukusa