KAKO DA SKUVATE PASTU BEZ VODE: Biće ukusnija jer će bolje upiti sos, a skrob iz testenine će ga blago zgusnuti

Mnogi koji su probali da skuvaju testeninu bez vode tvrde da je na taj način mnogo ukusnija.

Shutterstock

Kuvanje testenine bez vode na prvi pogled izgleda nemoguće, ali oni koju su probali ovu metodu tvrde da je mnogo bolja i ukusnija. 

Naime, jedna korisnica TikTok mreže, Britanka Džasmin Giltrou, podelila je svoj način spremanja paste - ona testeninu kuva zajedno sa paradajz sosom. U sok od paradajza doda malo vode i direktno u smesu ubacuje sirove špagete.

Na ovaj način dobijate savršen ukus i konzistenciju. Testenine će odgovarati ukusu i aromi pripremljenog jela. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago se zgusnuti i naglasiti sve arome.

Kuvanje testenine bez vode ne samo da poboljšava njen ukus, već će vam ova metoda uštedeti vreme i ekološki je prihvatljivija. Ne morate da kuvate testeninu odvojeno, pa je spremanje večere brže, bez gomile posuđa koja će nakon toga ostati u sudoperi. Takođe ne izlivate vodu za testenine, pa se ništa ne troši uzalud. Pametno, brzo i veoma praktično.

Na vama je izbor da li ćete dodavati meso, parmezan, slaninu tokom kuvanja ili pri serviranju na tanjir. Ovaj video je postao viralan sa stotinama hiljada pregleda. 

This browser does not support the video element.

Kako se kuva testenina bez vode  TikTok/jasminegiltrow

Izvor: Stvar ukusa