TRI GREŠKE SVI PRAVE KADA SPREMAJU DOMAĆI MAJONEZ: Ovi trikovi pomažu da svaki put uspe

Domaći majonez je uvek bolji od kupovnog.

Shutterstock

Svi znaju da rusku salatu mnogo ukusnijom čini domaći majonez. Bolji je od kupovnog, ali često se desi da vam ne uspe. Mislite da ste ispratili sve korake, ali ipak se potkrade nešto i majonez nije dobar. Umesto guste i prozračne smese dobijete mutnu žutu tečnost. 

Ne brinite, sada vam otkrivamo koje 3 greške skoro svi prave i zašto im majonez ne uspeva. Jedna od bitnih stvari je da sastojci ne smeju da budu hladni, već sobne temperature. A žumance umutite sa uljem sve dok se dobro ne poveže. Najveća greška je što se žumance i ulje mute u velikim posudama. Što je manja posuda, to će majonez biti čvršći. 

Sastojci:

  • 1 žumance
  • 1/3 kašičice soli
  • 1/2 kašičice senfa 
  • 1 kašičica soka od limuna
  • 150 ml ulja

Priprema:

Umutite žumance sa uljem u tegli. Zatim dodajte so i senf, pa nastavite da mutite. Kada se sve sjedini, dodajte sok od limuna i mikserom sve dobro sjednite. 

Sa domaćim majonezom možete da napravite i preukusnu salatu sa piletinom

Izvor: Stvar ukusa