BEZ ZAMRZAVANJA I BEZ KUVANJA: Ovo je najlakši način da sačuvate JAGODE - biće sveže tokom cele godine (VIDEO)

Evo kako da sačuvate jagode tokom cele godine.

Shutterstock

Počela je sezona jagoda, voća koje retko ko ne voli. Njih možete da jedete zasebno, sa šećerom, medom... ali, i da pravite različite poslastice. Sada više ne morate da kupujete smrznute jagode kada im nije sezona. Kupite veću količinu kada budu najmanje koštale i  sačuvajte ih tokom cele godine bez zamrzavanja i kuvanja. 

Ako ih ovako sačuvate neće izgubiti aromu i miris i možete u bilo kom trenutku da pravite omiljene torte i kolače. 

Sastojci:

  • 3 kg jagoda 
  • 3 kg šećera 

Priprema:

Sveže jagode sipajte u posudu i prelijte hladnom vodom. Ostavite 5-6 minuta. Procedite, isperite, pa opet procedite. Isecite listove i jagode ako su krupnije prepolovite i stavljajte u čistu posudu. Sipajte šećer preko jagoda, ali ostavite nekih 4-5 kašika sa strane. Ostavite 3 sata na sobnoj temepraturi i povremeno promešajte. Jagode sa sve sokom koji su pustile sipajte u sterilisane tegle. U svaku teglu sipajte kašiku, dve šećera. Tegle dobro zatvorite, vazduh ne sme da ulazi. Držite u frižideru do godinu dana. 

Izvor: Stvar ukusa