Neretko se dešava da tokom procesa kuvanja ostane višak začinskog bilja, sa kojim ne znamo šta da radimo, pa ga potom bacimo.
Ipak, postoji vrlo kreativan i zabavan trik koji će vam pomoći da na najbolji način iskoristite začinsko bilje, koje zaista daje najlepše arome jelima. U ovom procesu možete da koristite najrazličitije začinsko bilje. Takođe, ne morate da skupljate ostatke od kuvanja, ovaj trik možete da primenite i sa sveže kupljenim začinskim biljem. Svakako, ukoliko volite da vam povrće bude sveže možda će vas zanimati i kako da paradajz duže bude svež.
Uzmite plastični kalup za led, dobro ga operite, osušite, a potom u svaki otovor ubacite prstohvat začinskog bilja i prelijte ga otopljenim puterom ili uljem. Kada popunite ceo kalup ubacite ga u zamrzivač. Nakon toga, kada želite nešto da pržite na tiganju, samo uzmite jednu ili dve kockice i stavite na tiganj. Ako koristite ulje za prženje, Milica ima super trik za ulje sa čačkalicom.
Pročitajte i kako se prave KISELI KRASTAVCI BEZ SIRĆETA I ŠEĆERA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.