Milica Radović, poznata food blogerka, koja na svom Instagram profilu zalogaj_mr ima preko 100.000 pratilaca sa nama je podelila sjajan trik koji će mnogo olakšati spremanje hrane kako iskusnim domaćicama, tako i onim koji su početnici u kuhinji. Ljudi često ne znaju da li im se ulje dovoljno zagrejalo i kako da ono ne potamni pri prženju, e pa Milica ima super rešenje, a potrebna vam je samo čačkalica. Takođe, ona pomaže da se rešite i neprijatnog mirisa ribe.
Da li je ulje zagrejano?
Sve što treba da uradite jeste da stavite vrh čačkalice u ulje i ako se oko nje stvore sitni mehurići, znači da je ulje dovoljno zagrejno za prženje.
Kako da ulje ne potamni?
Da vam pri prženju ulje ne potamni, dodajte čačkalicu. Na ovaj način čačkalica će pokupiti i višak brašna. Kada čačkalica potamni, ubacite novu.
Neprijatan miris pri prženju ribe
Da biste se rešili neprijatnog mirisa pržene ribe, probajte da pri prženju dodate u ulje par čačkalica.
Pročitajte i ovo: Jednostavni trikovi za prženu ribu
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem