Trik kako da napravite posne beze kore

Postoji vrlo jednostavan način da napravite savršene posne beze kore, nećete ni primetiti razliku.

Shutterstock

Jaja, tačnije belanca možete da zamenite tečnošću iz konzerve leblebija! Brojni kuvari širom sveta su eksperimentisali sa različitim sastojcima kojima bi potencijalno mogli da zamene jaja i konačno su pronašli najbolju zamenu. Tečnost iz konzerve leblebija biste svakako bacili, ovako možete da je iskoristite, naročito ukoliko postite. Tokom posta, možete da isprobate i posne špagete u sosu od humusa i spanaća.

Prednost tečnosti od leblebija jeste ta što se peni, odnosno može da se umuti u lepu penu. Tečnost je bogata supstancama koje poboljšavaju ovu njenu karakteristiku, jer seme mahunarki poput leblebija i soje sadrži albumine i globuline, iste proteine koji se nalaze u jajima, koji ih čine savršenim za pripremu kulinarskih pena. Možda će vas zanimati i kako da napravite kore za puslicu.

Ove tečnosti su takođe bogate saponinima, organskim hemikalijama biljnog porekla koje deluju kao sapun, jer se mogu rastvoriti i u masti i u vodi, a takođe mogu da pomognu u stvaranju stabilne pene. Kombinovano prisustvo albumina, globulina i saponina u tečnosti od leblebija dopirnosi tome. Možete pokušati da koristite tečnost i od drugih mahunarki, ali one neće dati tako dobar rezultat kao tečnost od leblebija. Takođe, ova tečnost od daje najneutralniji ukus. Saznajte i kako da napravite leblebije u pikantnom sosu, sa pirinčem.

Pročitajte i 7 grešaka koje treba da izbegavate kada pravite beze

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

šam od belanaca   instagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.