Sneg od belanaca je nezaobilazan deo mnogih torti i kolača, bilo da ga koristite za fil, koru, ili za ukrašavanje torte, a jako je bitno da se pravilno umuti da biste dobili savršenu gustinu. Ovaj recept za šlag od belanaca je poseban po tome što se belanca prvo kuvaju na pari, a zatim se na kraju dodajte puter, što će šlagu dati posebnu kremastu strukturu i još lepši ukus.
Sastojci:
300 g belanaca
400 g šećera
1 kašičica vanilin šećera
400 g putera
Priprema:
U činiju sipajte belanca i šećer. Kuvajte na pari, uz konstantno mešanje, dok se šećer ne otopi. Sklonite sa vatre i mutite 10 minuta dok se smesa ne ohladi i zgusne. Dodajte vanilin šećer i nastavite da mutite mikerom na nešto majoj brzini, još par minuta. Dodajte puter, koji je prethodno odstajao na sobnoj temperaturi. Nastavite da mutite dok ponovo ne dobijete čvrst šlag. Ovako pripremljen šlag možete da koristite za ukrašavanje kolača i torti. Video sa postupkom pripreme možete pogledati u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus