Sneg od belanaca je nezaobilazan deo mnogih torti i kolača, bilo da ga koristite za fil, koru, ili za ukrašavanje torte, a jako je bitno da se pravilno umuti da biste dobili savršenu gustinu. Ovaj recept za šlag od belanaca je poseban po tome što se belanca prvo kuvaju na pari, a zatim se na kraju dodajte puter, što će šlagu dati posebnu kremastu strukturu i još lepši ukus.
Sastojci:
300 g belanaca
400 g šećera
1 kašičica vanilin šećera
400 g putera
Priprema:
U činiju sipajte belanca i šećer. Kuvajte na pari, uz konstantno mešanje, dok se šećer ne otopi. Sklonite sa vatre i mutite 10 minuta dok se smesa ne ohladi i zgusne. Dodajte vanilin šećer i nastavite da mutite mikerom na nešto majoj brzini, još par minuta. Dodajte puter, koji je prethodno odstajao na sobnoj temperaturi. Nastavite da mutite dok ponovo ne dobijete čvrst šlag. Ovako pripremljen šlag možete da koristite za ukrašavanje kolača i torti. Video sa postupkom pripreme možete pogledati u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem