Zašto treba da dodate čokoladu u pardajz sos?

Trik je u tome da dodate baš crnu čokoladu ili kakao, ukus je potpuno drugačiji.

Shutterstock

Provereni italijanski trik je da crnu čokoladu dodate u paradjz sos, bez obzira da li pravite ćufte ili nešto drugo. Druga opcija je da dodate kakao prah, ali nikako nemojte dodavati šećer, jer se ne postiže isti efekat. Možda će vas zanimati i trikovi za savršen domaći paradajz sos. Pogledajte video kako se lako ubacuje crna čokolada: 

This browser does not support the video element.

Trik zašto treba da dodate čokoladu u pardajz sos?  mrsdillonskitchen/instagram

Crna čokolada dodavanjem u sos ističe bogatstvo i toplinu jela i takođe blago smanjuje kiselost paradajza - to je trik koji mnogi ljudi koriste i uobičajen je u mnogim jelima. Dovoljno je da ubacite jednu ili dve kockice čokolade.

Pročitajte i kako da napravite paradajz sos po ruskoj recepturi

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Trik da napravite pileće batačiće kao iz KFC-a  Instagram/appetizing.tv, appetizing

StvarUkusa