4 super trika sa starim hlebom da sačuvate svežinu namirnica i izvučete vlagu iz šećera

Trikovi sa hlebom su tako jednostavni, a mogu da vam uštede pare i vreme. Nećete više bacati keks i torte koje dugo stoje, a sam hleb možete da iskoristite čak i ako je ustajao!

Shutterstock

Hleb je namirnica koju skoro svako u kući ima i svakodnevno konzumira. Ipak, njegove funkcije su brojne, pa tako može da se iskoristi za neke kulinarske trikove koji će da vam sačuvaju pojedine deserte i namirnice. Isprobajte ih.

1. Kada ispečete keks odnosno biskvit, uglavnog ga stavljate u hermetički zatvorenu posedu. I pored toga keks ne bude svež kao prvog dana. Međutim, ukoliko dodate komadiće hleba u posudu sa keksom, održavaćete ih mekim i svežim još nekoliko dana!

2. Imate stvrdnuti smeđi šećer? Nikakav problem. Ubacite parče u šećer i on će ga omekšati. Magično je!

3. Zamislite da ste se potrudili da napravite tortu, ali je ipak ostalo dosta. Kako ne bi bila ustajala od stajanja u frižideru, uradite sledeće: pričvrstite komad hleba čačkalicom na odsečenu stranu torte. Hleb će postati bajat, a torta će ostati sveža kao prvog dana!

4. Imate celu veknu hleba ili baget koji je bajat? Brzo ga stavite ispod vode, a zatim ga stavite direktno u rernu na 200 ° C i pecite oko 10 minuta. Biće hrskav i svež kao na dan kada je napravljen! Možda će vas zanimati i zašto se stavlja hleb u tiganj u kojem se prži meso?

Pročitajte i najbolji trik da hleb ne bude tvrd!

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Viralni trik sa kroasanima   Instagram/cheatdayeats

StvarUkusa