Sastojci:
- 1 kašika kvasca
- 3 kašike šećera
- 3 šolje brašna
- 1 šolja vode
- 1/2 kašičice soli
- 1/3 šolje ulja
Za premazivanje:
- 1 žumance
- susam
Kako se pravi testo na jednostavan način:
Ako do sada nista pravili ništa od testa jer ste mislili da ne znate, onda isprobajte ovaj recept za najjednostavnije testo ikada. Lagano se pravi i sigurno uspeva.
Uzmite kesu sa zip zatvaračem pa u nju ubacite sve navedene sastojke za testo. Zatvorite pa rukama umešajte sastojke preko kese. Kesu potopite u činiju sa toplom vodom na pola sata, potopm otvorite, dodajte 1/4 šolje brašna, izvadite iz vode, ponovo "promešajte" rukama i ostavite da se diže 1 sat.
Nakon sat vremena izvadite testo na radnu površinu, premesite malo i podelite na 3 dela. Svaki deo razvaljajte u oblik štapića pa ispletite pletenicu. Prebacite je u pleh, premažite žumancetom i pospite susamom, pa pecite na 180 stepeni pola sata.
Bonus video