Kako da ćufte ostanu sočne i nakon prženja

Saznajte kako da ćufte ostanu sočne i nakon prženja.

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g prezli
  • 1 jaje
  • kašika kiselog mleka sa pola kašičice sode bikarbone izmešane u njemu
  • začini po izboru

Recept za ćufte:

Nema osobe i deteta koje ne vole sočne ćufte za ručak. Međutim, mleveno meso u većini slučajeva ostane suvo i ne baš toliko sočno kao što bismo voleli. Zbog toga je potrebno dodati mu određene sastojke kako bi se sočnost sačuvala i nakon prženja.

U dublju posudu stavite mleveno meso. Luk sitno iseckajte, dodajte jaje, prezle, so, biber i kiselo mleko sa sodom. Uz kiselo mleko i sodu ćuftice postaju još vazdušastije i sočnije. Sve umešajte rukama, pa pokrijte posudu prozirnom folijom i pustite meso da upije aromu začina oko pola sata. Mokrim rukama formirajte ćuftice, koje odozgo blago spljeskate. 

Ako ih pržite, zagrejte ulje u tiganju i pržite sa obe strane. Obavezno izvadite ćuftice na salvetu da upije višak masnoće. Kada pržite ćuftice, ne bockajte ih viljuškom, kako im sok ne bi istekao, već ih samo okrećite viljuškom. 

Bonus video

This browser does not support the video element.

NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA  Kurir televizija