Kako da skuvate jaja, a da se ljuska sama skida

Za vreme Uskršnjih praznika jaja zauzimaju centralno mesto, a uz ovaj trik za kuvanje, ljuska će se skidati veoma lako.
Kako da skuvate jaja a da se ljuska sama skida Foto: Shutterstock

Kada kuvate jaja za Uskrs ili za običan obrok, neretko je problem ljuska koja se teško skida, pa sa njom bacite i pola jajeta. Kuvarica Kejtlin Ešmur je otkrila izvrstan trik za određeni način kuvanja jaja pomoću kog ćete lako da ih ljuštite. Ukoliko vam se ovaj ne dopatne isprobajte drugi jednostavan trik da lako oljuštite kuvana jaja.

Sve što treba da uradite je da u šerpu sipate malo vode, postavite preko toga posudu sa rupicama, poput cedila, tako da ne dodiruje vodu i na kraju da poređate jaja. Poklopite šerpu i pustite da voda proključa, pa krčkajte poklopljeno 10 minuta. Ubacite šerpu pod hladnu vodu i oljuštite jaja bez problema.

Pročitajte kako da skuvate jaja pravilno, a da ne puknu?

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

kako skinuti boju od jaja sa prstiju Izvor: TikTok/corinalmeister

StvarUkusa