Nekada mikrotalasne pećnice nije imala svaka porodica, ali danas su česte u domaćinstvu. Sa njima je podgrevanje hrane mnogo lakše, ali u njima možete da pripremite i neka jednostavna jela, kao i kolače. Približava se Uskrs, a tada svi na Veliki petak farbaju jaja. Koliko god jednostavno delovalo, ali kuvanje jaja može da bude komplikovano, jer se često dešava da puknu. Podelili smo sa vama savet koji vam pomaže da kuvate jaja bez pucanja, a sve što treba da uradite jeste da dodate limun u vodu.
Ipak, sada vam donosimo još jednostavnije rešenje. Da li ste znali da u mikrotalasnoj pećnici možete da kuvate jaja, ali i da na brzinu napravite omlet, poširana jaja...
Evo šta treba da uradite kako biste skuvali jaja u mikrotalasnoj:
Morate da koristite samo staklene ili keramičke posude. Stavite jaja u posudu sipajte vodu tako da pokrije jaja i dodajte pola kašičice soli. Poklopite posudu i uključite mikrotalasnu na 600V i to na 5 minuta. To je dovoljno za tvrdo kuvana jaja, a ako želite meko kuvana uključite na 3 minuta.
Ako pripremate omlet ili pošitana jaja, pa ih sipajte u posudu sa samo malo vode. Uključite mikrotalasnu na 850V i to samo na 2 minuta.
Mikrotalasnu isključujte tek kad se čuje zvuk, nemojte otvarati vrata pre toga da proverite da li su spremna.
Pročitajte i ovo: Kako da skuvate jaja bez pucanja
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)