Ako ste osmislili kako ćete ove godine ofarbati jaja, onda je pravo vreme i da osmislite kako će izgledati vaša uskršnja trpeza. Predlažemo vam da ove godine napravite nešto drugačije, a ipak u duhu praznika. Za doručak ili uz ručak poslužite ukiseljena jaja koja se lako prave i koja će se sigurno svima dopasti.
Sastojci:
- 720 ml jabukovog sirćeta
- 240 ml vode
- 1 crni luk
- 1 kašičica soli
- 65 g šećera
- 1 lovorov list
- 3 kašičice začina za konzervisanje
- 3-4 čena belog luka
- 12 tvrdo kuvanih jaja
- malo sveže mirođije
Recept za ukiseljena jaja:
Napravite preliv
Sipajte sirće i vodu u šerpu, dodajte luk, so, šećer, lovorov list i začin za konzervisanje. Kada provri ostavite još 5 minuta na niskoj temperaturi.
Napunite tegle
U sterilisanu teglu stavite čen belog luka i nekoliko jaja, na vrh stavite grančicu mirođije, pa sipajte preliv preko. Ponavljajte dok ne napunite sve tegle.
Ohladite
Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru 3 dana. Ukiseljena jaja izvadite iz frižidera 30 minuta pre služenja.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs