Ako ste osmislili kako ćete ove godine ofarbati jaja, onda je pravo vreme i da osmislite kako će izgledati vaša uskršnja trpeza. Predlažemo vam da ove godine napravite nešto drugačije, a ipak u duhu praznika. Za doručak ili uz ručak poslužite ukiseljena jaja koja se lako prave i koja će se sigurno svima dopasti. 

Sastojci:

  • 720 ml jabukovog sirćeta
  • 240 ml vode
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica soli
  • 65 g šećera
  • 1 lovorov list
  • 3 kašičice začina za konzervisanje
  • 3-4 čena belog luka
  • 12 tvrdo kuvanih jaja
  • malo sveže mirođije

Recept za ukiseljena jaja:

17:29
Korak 1

Napravite preliv

Sipajte sirće i vodu u šerpu, dodajte luk, so, šećer, lovorov list i začin za konzervisanje. Kada provri ostavite još 5 minuta na niskoj temperaturi.

17:29
Korak 2

Napunite tegle

U sterilisanu teglu stavite čen belog luka i nekoliko jaja, na vrh stavite grančicu mirođije, pa sipajte preliv preko. Ponavljajte dok ne napunite sve tegle.

17:29
Korak 3

Ohladite 

Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru 3 dana. Ukiseljena jaja izvadite iz frižidera 30 minuta pre služenja.

BONUS VIDEO: 

Farbanje jaja sodom bikarbonom i bojama za kolače TikTok/kelly.oester

(StvarUkusa/S.B.)