Ako ste osmislili kako ćete ove godine ofarbati jaja, onda je pravo vreme i da osmislite kako će izgledati vaša uskršnja trpeza. Predlažemo vam da ove godine napravite nešto drugačije, a ipak u duhu praznika. Za doručak ili uz ručak poslužite ukiseljena jaja koja se lako prave i koja će se sigurno svima dopasti.
Sastojci:
- 720 ml jabukovog sirćeta
- 240 ml vode
- 1 crni luk
- 1 kašičica soli
- 65 g šećera
- 1 lovorov list
- 3 kašičice začina za konzervisanje
- 3-4 čena belog luka
- 12 tvrdo kuvanih jaja
- malo sveže mirođije
Recept za ukiseljena jaja:
Napravite preliv
Sipajte sirće i vodu u šerpu, dodajte luk, so, šećer, lovorov list i začin za konzervisanje. Kada provri ostavite još 5 minuta na niskoj temperaturi.
Napunite tegle
U sterilisanu teglu stavite čen belog luka i nekoliko jaja, na vrh stavite grančicu mirođije, pa sipajte preliv preko. Ponavljajte dok ne napunite sve tegle.
Ohladite
Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru 3 dana. Ukiseljena jaja izvadite iz frižidera 30 minuta pre služenja.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem