Približava se Uskrs i vreme je da odaberete jelovnik za vašu svečanu trpezu. Pored jagnjetine, na stolu se nalaze i salate. Danas vam predlažemo i da isprobate recept za svečanu uskršnju salatu sa pilećom džigericom. Lako se pravi, ovako pripremljenu salatu možete da jedete i kao obrok.

Sastojci:

  • 250 g pileće džigerice 
  • 2 manja krastavca 
  • 1 crni luk 
  • 4 jajeta 
  • 100-150 g majoneza 
  • Za dekoraciju:
  • mladi luk
  • čeri paradajz

Recept za uskršnju salatu sa pilećom džigericom:

18:54
Korak 1

Pripremite sastojke 

Džigericu skuvajte, pa kada se ohladi izrendajte. Jaja takođe skuvajte, pa izrendajte. Crni luk iseckajte, pa sipajte šećer i prelijte vodom. Ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Krastavac isecite. 

18:54
Korak 2

Napravite salatu 

Stavite obruč na tacnu, pa na dno poređajte džigericu. Preko stavite luk koji ste procedili, a onda premažite majonezom. Preko stavite krastavac, pa majonez, a onda i rendana belanca. Posolite, sipajte majonez, pa onda preko poređajte rednana žumanca. 

18:54
Korak 3

Ukrasite salatu 

Salatu možete da ukrasite seckanim mladim lukom i čeri paradajzom. 

Pročitajte i ovo: Svečana uskršnja salata sa ribom, krompirom i jajima

BONUS VIDEO: 

Kako se pravi najbolja grčka salata Instagram/ _eating_with_emily

(StvarUkusa/S.B.)