Približava se Uskrs i vreme je da odaberete jelovnik za vašu svečanu trpezu. Pored jagnjetine, na stolu se nalaze i salate. Danas vam predlažemo i da isprobate recept za svečanu uskršnju salatu sa pilećom džigericom. Lako se pravi, ovako pripremljenu salatu možete da jedete i kao obrok.
Sastojci:
- 250 g pileće džigerice
- 2 manja krastavca
- 1 crni luk
- 4 jajeta
- 100-150 g majoneza
- Za dekoraciju:
- mladi luk
- čeri paradajz
Recept za uskršnju salatu sa pilećom džigericom:
Pripremite sastojke
Džigericu skuvajte, pa kada se ohladi izrendajte. Jaja takođe skuvajte, pa izrendajte. Crni luk iseckajte, pa sipajte šećer i prelijte vodom. Ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Krastavac isecite.
Napravite salatu
Stavite obruč na tacnu, pa na dno poređajte džigericu. Preko stavite luk koji ste procedili, a onda premažite majonezom. Preko stavite krastavac, pa majonez, a onda i rendana belanca. Posolite, sipajte majonez, pa onda preko poređajte rednana žumanca.
Ukrasite salatu
Salatu možete da ukrasite seckanim mladim lukom i čeri paradajzom.
Pročitajte i ovo: Svečana uskršnja salata sa ribom, krompirom i jajima
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus