Domaći keks je neuporedivo ukusniji od kupovnog, a sve popularniji i kod nas postaje čuveni američki keks sa čokoladom. Ove godine za Uskrs trpezu možete da ulepšate i sa korpom domaćih kolača u obliku zeca koji se lako prave i to samo od 4 sastojka. Ovaj recept na YT kanalu ima više od milion pregleda.
Sastojci:
- 140 g pirinčanog brašna
- 1 jaje
- 100 g mleka
- 20 ml ulja
- 20 g šećera
Recept za uskšrnji keks u obliku zeca:
Napravite testo
U posudi pomešajte mleko, šećer i jaje, pa umutite. Dodajte brašno i sve lepo sjedinite. Sipajte testo u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh.
Napravite keks
Na pleh stavite pek papir, pa istisnite krugove od testa (sa razmakom). Zatim na svakom krugu iscrtajte uši i popunite ih testo. Mokrim prstom pritisnite vrhove, kako biste zagladili keks.
Pecite
Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 20 minuta. Jestivom olovkom nacrtajte oči i nos. Možete da koristite i gel boju za hranu.
Pročitajte i ovo: Keks sa kakaom i belom čokoladom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus