Čokoladni keks je super rešenje kada vam se jede nešto slatko, a njegova priprema je vrlo jednostavna. Sve što treba da uradite jeste da umesite testo, a onda najlepši domaći keks napunite belom čokoladom, pa preko stavite čokoladni "čips". Sastojci za ovaj slatkiš su jeftini, a odlični su čak i posle 2-3 dana stajanja. Najčokoladnijem keksu niko neće moći da odoli, a uvek ćete imati i super posluženje kada se pojave iznenadni gosti.
Sastojci:
- 140 g neslanog putera
- 100 g šećera
- 2 jajeta
- 240 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 4 kašike kakao praha
- bela čokolada
- čokoladni čips
Recept za čokoladni keks:
U posudi pomešajte neslani puter sobne temeprature, šećer, jaja, pa dobro umutite. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, kao i kakao. Umesite testo, pokrijte providnom folijom, pa stavite u frižider sat vremena. Nakon toga uzmite malo parče testa i oblikujte loptu, pa spljoštite rukom i stavite parče bele čokolade. Zatvorite testom i opet spljoštite rukom. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Na vrh svakog keksa poređajte čokoladni "čips". Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Čokoladni keks od 2 sastojka
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus