Čokoladni keks je super rešenje kada vam se jede nešto slatko, a njegova priprema je vrlo jednostavna. Sve što treba da uradite jeste da umesite testo, a onda najlepši domaći keks napunite belom čokoladom, pa preko stavite čokoladni "čips". Sastojci za ovaj slatkiš su jeftini, a odlični su čak i posle 2-3 dana stajanja. Najčokoladnijem keksu niko neće moći da odoli, a uvek ćete imati i super posluženje kada se pojave iznenadni gosti. 

Sastojci:

  • 140 g neslanog putera
  • 100 g šećera
  • 2 jajeta
  • 240 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 4 kašike kakao praha
  • bela čokolada
  • čokoladni čips

Recept za čokoladni keks: 

U posudi pomešajte neslani puter sobne temeprature, šećer, jaja, pa dobro umutite. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, kao i kakao. Umesite testo, pokrijte providnom folijom, pa stavite u frižider sat vremena. Nakon toga uzmite malo parče testa i oblikujte loptu, pa spljoštite rukom i stavite parče bele čokolade. Zatvorite testom i opet spljoštite rukom. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Na vrh svakog keksa poređajte čokoladni "čips". Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Čokoladni keks od 2 sastojka

Instagram/missthessa_ Američki keks sa čokoladom punjen karamelom

Izvor: StvarUkusa