Torte su se nekada pravile satima, dok se ispeče kora, pa skuva fil... Danas postoje mnogo jednostavniji recepti, a sve popularnije su torte koje se ne peku. Mi vam predlažemo da isprobate i keks tortu sa belim filom koja će se svima svideti već na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 4 kašike brašna
- 800 ml mleka
- 80 g putera
- 500 g piškota
- malo mleka
- 100 g mlevene plazme
Recept za keks tortu:
Napravite fil
Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa sipajte prosejano brašno i lagno sve sjedinite.Sipajte mleko i promešajte tako da nema grudvica, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte puter i promešajte dok se sastojci ne sjedine.
Napravite tortu
U kalup ređajte keks koji ste umočili u mleko, pa preko premažite fil. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji red treba da bude fil.
Ohladite tortu
Pospite je mlevenim keksom, pa ostavite u frižideru da se ohladi preko noći.
Pročitajte i ovo: Torta sa pomorandžom i makom, osvežavajuća i lagana
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus