Domaće torte su odlično rešenje kada imate neku proslavu, a mi vam danas predlažemo najbolji recept. Napavite tortu sa čokoladnim korama, koje se premazuju čokoladnim i belim filom. Ova torta se jednostavno pravi od sastojaka koje možete da pronađete u svakoj prodavnici, a ne postoji osoba koja neće tražiti repete.
Sastojci:
- Za koru:
- 2 jajeta
- 1 šolja šećera
- 3/4 šolje kakaoa
- 1 šolja mleka
- 100 ml ulja
- 1,5 šolja brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- Za beli fil:
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašika mleka u prahu
- Za čokoladni fil:
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašika kakaoa
- 60 g čokolade
Recept za tortu sa čokoladnim i belim filom:
Napravite koru
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa sipajte mleko i ulje. Sve lepo sjedinite mikserom, pa dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve lepo sjedinite. Sipajte u tepsiju koju ste nauljili, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Napravite beli fil
U šerpi pomešajte kondenzovano mleko, mleko u prahu i slatku pavlaku. Sve lepo promešajte i kuvajte dok se fil ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Napravite čokoladni fil
U posudi pomešajte kondenzovano mleko, prosjeani kakao i slatku pavlaku. Sve lepo sjedinite, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Napravite tortu
Presecite koru na 3 jednaka dela. Stavite u kalup obložen providnom folijom, pa poprskajte mlekom koje ste pomešali sa rumom. Zatim premažite beli fil, pa stavite sledeću koru. Poprskajte mleko sa rumom, pa premažite čokoladni fil. Na kraju stavite treću koru, pa poprskajte mlekom sa rumom.
Pročitajte i ovo: Torta sa čokoladom, kokosom i osvežavajućim filom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus