Čizkejk je lagana i osvžavajuća poslastica, a mi vam predlažemo da fil koji se koristi za čuven kolač dodate u tortu koja se pravi sa čokoladom i kokosom. Ovoj kombinaciji sastojaka niko ne može da odoli, a dobra je stvar i to što se ova torta pravi od zdravih sastojaka. Ovsene pahuljice menjaju brašno, a med šećer. Sigurni smo da ćete uživati. 

Sastojci:

  • Za koru:
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 100 g kokosovog brašna
  • 50 g kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašike mlevenih lanenih semenki
  • 100 g čokolade
  • 100 ml jogurta
  • 3 jajeta
  • 30 g meda
  • Za fil:
  • 170 g krem sira
  • 250 ml jogurta
  • 3,5 kašike meda
  • Za dekoraciju: 
  • kokos
  • čokolada

Recept za tortu sa čokoladom, kokosom i čizkejk filom:

16:51
Korak 1

Napravite koru 

U blender stavite ovsene pahuljice, kokosovo brašno, kakao, prašak za pecivo, čokoladu i lanene semenke. Sve dobro izblendirajte, a onda sipajte jogurt, jaja, med i ponovo izblendirajte da se sastojci sjedine. Sipajte smesu u vatrostalnu posudu koju ste nauljili i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

16:51
Korak 2

Pripremite fil

U posudi pomešajte krem sir, jogrut i med, pa sve dobro umutite. 

16:51
Korak 3

Napravite tortu 

Kada se kora skroz ohladi premažite je dobijenim filom, pa pospite kokosom i rendanom čokoladom. 

Pročitajte i ovo: Napoleon torta koja se ne peče

BONUS VIDEO: 

Grčka torta od jogurta i kora Instagram/177milkstreet

(StvarUkusa/S.B.)