Čizkejk je lagana i osvžavajuća poslastica, a mi vam predlažemo da fil koji se koristi za čuven kolač dodate u tortu koja se pravi sa čokoladom i kokosom. Ovoj kombinaciji sastojaka niko ne može da odoli, a dobra je stvar i to što se ova torta pravi od zdravih sastojaka. Ovsene pahuljice menjaju brašno, a med šećer. Sigurni smo da ćete uživati.
Sastojci:
- Za koru:
- 100 g ovsenih pahuljica
- 100 g kokosovog brašna
- 50 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike mlevenih lanenih semenki
- 100 g čokolade
- 100 ml jogurta
- 3 jajeta
- 30 g meda
- Za fil:
- 170 g krem sira
- 250 ml jogurta
- 3,5 kašike meda
- Za dekoraciju:
- kokos
- čokolada
Recept za tortu sa čokoladom, kokosom i čizkejk filom:
Napravite koru
U blender stavite ovsene pahuljice, kokosovo brašno, kakao, prašak za pecivo, čokoladu i lanene semenke. Sve dobro izblendirajte, a onda sipajte jogurt, jaja, med i ponovo izblendirajte da se sastojci sjedine. Sipajte smesu u vatrostalnu posudu koju ste nauljili i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Pripremite fil
U posudi pomešajte krem sir, jogrut i med, pa sve dobro umutite.
Napravite tortu
Kada se kora skroz ohladi premažite je dobijenim filom, pa pospite kokosom i rendanom čokoladom.
Pročitajte i ovo: Napoleon torta koja se ne peče
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus