Meka torta natopljena sokom od pomorandže je vrlo lagana i jednostavno se pravi. Brašno, šećer, jaja i sok od pomorandže, i torta je gotova za 45 minuta. Možda ćete želeti da napravite i najbolji kolač sa pomorandžom. A evo kako se pravi meka torta natopljena sokom od pomorandže!
Sastojci:
- 5 jaja
- 200 ml ulja
- 2 narandže, sok
- 250 g šećera
- 260 g brašna
- Prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- Šećer u prahu - za dekoraciju
Recept za meku tortu natopljenu sokom od pomorandže
Zagrejte rernu
Za meku tortu natopljenu sokom od pomorandže zagrejte rernu na 190℃. U dubokoj posudi pomešajte jaja i šećer. Dobro promešajte. Ogulite koru sa pomorandži pomoću rendea i iscedite sok od pomorandži. Dodajte ulje, i koricu i sok od pomorandže u mešavinu jaja. Ponovo izmešajte.
Zamesite testo
U drugoj posudi prosejati brašno, dodajte prašak za pecivo i so. Dobro promešajte. Postepeno dodajte prosejano brašno u smesu od jaja i pomorandže. Zamesite testo.
Pecite tortu
Sipajte testo u kalup za torte. Pecite tortu 35-40 minuta. Proverite čačkalicom da li je torta pečena.
Servirajte tortu
Ohlađenu tortu sa pomorandžom ostavite da se hladi 15 minuta. Posipajte šećerom u prahu. Uživajte u mekoj torti natopljenoj sokom od pomorandže!
Pročitajte kako da napravite JAFA KOLAČ SA ROZEN KORAMA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus