Meka torta natopljena sokom od pomorandže je vrlo lagana i jednostavno se pravi. Brašno, šećer, jaja i sok od pomorandže, i torta je gotova za 45 minuta. Možda ćete želeti da napravite i najbolji kolač sa pomorandžom. A evo kako se pravi meka torta natopljena sokom od pomorandže!

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 200 ml ulja
  • 2 narandže, sok
  • 250 g šećera
  • 260 g brašna
  • Prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • Šećer u prahu - za dekoraciju

Recept za meku tortu natopljenu sokom od pomorandže

14:58
Korak 1

Zagrejte rernu

Za meku tortu natopljenu sokom od pomorandže zagrejte rernu na 190℃. U dubokoj posudi pomešajte jaja i šećer. Dobro promešajte. Ogulite koru sa pomorandži pomoću rendea i iscedite sok od pomorandži. Dodajte ulje, i koricu i sok od pomorandže u mešavinu jaja. Ponovo izmešajte.

15:06
Korak 2

Zamesite testo

U drugoj posudi prosejati brašno, dodajte prašak za pecivo i so. Dobro promešajte. Postepeno dodajte prosejano brašno u smesu od jaja i pomorandže. Zamesite testo.

15:06
Korak 3

Pecite tortu

Sipajte testo u kalup za torte. Pecite tortu 35-40 minuta. Proverite čačkalicom da li je torta pečena.

15:06
Korak 4

Servirajte tortu

Ohlađenu tortu sa pomorandžom ostavite da se hladi 15 minuta. Posipajte šećerom u prahu. Uživajte u mekoj torti natopljenoj sokom od pomorandže!

Pročitajte kako da napravite JAFA KOLAČ SA ROZEN KORAMA

BONUS VIDEO

TikTok/themodernnonna Slatka torta sa tikvicama

StvarUkusa/L.S.