Priprema torti više nije komplikovana kao nekada, jer su danas recepti mnogo praktičniji. Dosta poslastica se pravi bez pečenja, a kako počinje sezona jagoda predlažemo vam da isprobate i ovaj recept. Napravite osvežavajuću tortu sa jagodama, piškotama i čizkejk filom. Vrlo je jednostavna, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 400 g jagoda
- 200 g kondenzovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 500 ml slatke pavlake
- 45 g šećera
- 250 g maskarpone sira
- 300 g piškota
- malo mente/nane
Recept za tortu sa piškotama, jagodama i čizkejk filom:
Napravite fil
Očistite 250 g jagoda i stavite ih u blender. Dodajte kondenzovano mleko i vanilu, pa dobro izblendirajte. Dobijenu smesu sipajte u posudu, pa dodajte maskarpone sir, slatku pavlaku i šećer i sve dobro umutite.
Složite tortu
U kalup poređajte piškote umočene u mleko, pa premažite pola količine fila. Zatim poređajte još jedan red piškota, pa premažite drugu polovinu fila. Lepo poravnajte i stavite u frižider na 2 sata.
Služite tortu
Ukrasite tortu seckanim jagodama i mentom, pa služite. Prijatno!
Pročitajte i ovo: Torta sa jagodama i spanaćem
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Napravite domaći kečap bez aditiva i više nećete poželeti kupovni
Trouglići sa orasima - starinski kolači koji se tope u ustima
Domaći pužići bez lisnatog testa - bolji nego iz pekare
Pita iz tiganja sa fidom za supu i feta sirom
Kobasice na podlozi od crnog luka – klasik nemačke kuhinje