Priprema torti više nije komplikovana kao nekada, jer su danas recepti mnogo praktičniji. Dosta poslastica se pravi bez pečenja, a kako počinje sezona jagoda predlažemo vam da isprobate i ovaj recept. Napravite osvežavajuću tortu sa jagodama, piškotama i čizkejk filom. Vrlo je jednostavna, a ukus je fantastičan. 

Sastojci:

  • 400 g jagoda
  • 200 g kondenzovanog mleka 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 500 ml slatke pavlake
  • 45 g šećera 
  • 250 g maskarpone sira 
  • 300 g piškota 
  • malo mente/nane 

Recept za tortu sa piškotama, jagodama i čizkejk filom:

13:15
Korak 1

Napravite fil 

Očistite 250 g jagoda i stavite ih u blender. Dodajte kondenzovano mleko i vanilu, pa dobro izblendirajte. Dobijenu smesu sipajte u posudu, pa dodajte maskarpone sir, slatku pavlaku i šećer i sve dobro umutite. 

13:15
Korak 2

Složite tortu 

U kalup poređajte piškote umočene u mleko, pa premažite pola količine fila. Zatim poređajte još jedan red piškota, pa premažite drugu polovinu fila. Lepo poravnajte i stavite u frižider na 2 sata. 

13:15
Korak 3

Služite tortu 

Ukrasite tortu seckanim jagodama i mentom, pa služite. Prijatno!

Pročitajte i ovo: Torta sa jagodama i spanaćem

BONUS VIDEO: 

TikTok/_fromtheground Torta

(StvarUkusa/S.B.)