Krompir spada u jeftinije povrće i od njega mogu da se naprave najrazličitija jela. Najčešće se koristi za pripremu priloga, a pečeni ili pomfrit svi vole. Takođe, i pire krompir spada među omiljene, a često se služi sa lovačkim šniclama ili bilo kojim drugim mesom. On se jednostavno priprema, ali i za ovaj prilog postoje trikovi koji ga čine ukusnijim. Džejmi Oliver mu dodajte različite sastojke kako bi bio što boljeg ukusa, a mi vam predlažemo da dodate i dva neobična sastojka.
U pire krompir dodajte jabuke i senf i poboljšajte ukus priloga. Koristite istu količinu jabuka i krompira, a to znači da ako pripremate pire od kilogram krompira da treba da koristite i kilogram jabuka. Jabuke i krompir oljušutite, a voće očistite i od semenki. Nakon toga ih skuvajte u istoj šerpi. Zatim procedite vodu, pa poklopite i vratite na šporet još 5 minuta. Ovo će ukloniti višak vlage. Onda dodajte puter, senf (koristite kvalitetniji) i dodajte prstohvat muskatnog oraščića. Sve dobro sjedinite gnječilicom za pire krompir i poslužite.
Pročitajte i ovo: Posni pire krompir sa ovsenim mlekom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.