Bez obzira što ima lične kuvare kraljica Elizabeta često voli da sama spremi neku ukusnu hranu. Ljudi je hvale kako je odlična kuvarica. Tako je i američki predsednik šezdesetih godina kada je bio u poseti probao kraljičine palačinke i ostao bez teksta. Probajte i vi!
Sastojci:
2 šoljice brašna
4 supene kašike šećera
1 šoljica mleka
2 jajeta
2 kašičice sode bikarbone
3 kašičice limunovog soka
2 kašičice topljenog putera
Priprema:
Umutite jaja, šećer i pola šoljice mleka. Zatim u tu smesu dodajte brašno i dobro promešajte, pa sipajte mleko po potrebi kako biste dobili odgovarajuću gustinu. Dodajte i sodu bikarbonu, limunov sok i puter. Pecite palačinke jednu po jednu i okrećite ih kada se pojave balončići na površini.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus