Bez obzira što ima lične kuvare kraljica Elizabeta često voli da sama spremi neku ukusnu hranu. Ljudi je hvale kako je odlična kuvarica. Tako je i američki predsednik šezdesetih godina kada je bio u poseti probao kraljičine palačinke i ostao bez teksta. Probajte i vi!
Sastojci:
2 šoljice brašna
4 supene kašike šećera
1 šoljica mleka
2 jajeta
2 kašičice sode bikarbone
3 kašičice limunovog soka
2 kašičice topljenog putera
Priprema:
Umutite jaja, šećer i pola šoljice mleka. Zatim u tu smesu dodajte brašno i dobro promešajte, pa sipajte mleko po potrebi kako biste dobili odgovarajuću gustinu. Dodajte i sodu bikarbonu, limunov sok i puter. Pecite palačinke jednu po jednu i okrećite ih kada se pojave balončići na površini.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem