Princ Filip živi da bi jeo za razliku od njegove supruge, kraljice Elizabete, koja jede da bi preživela. On uživa i spremajući obroke i dosta vremena provede u kuhinji ili pored roštilja. Nekadašnji kraljevski kuvar, Daren Mek Grejdi je otkrio koje jelo princ Filip najviše voli i kako da ga spremite.
Sastojci:
- losos
- lisnato testo
- crni luk
- šampinjoni
- pirinač
- kuvana jaja
- kopar
Priprema:
Na malo putera proprižite iseckane pečurke i luk, posolite i pobiberite. Sklonite sa vatre i dodajte kuvani pirinač, promešajte.
Razvucite lisnato testo i stavite malo fila na sredinu, pa kuvana jaja koja ste isekli na kolutove, zatim celog lososa bez kože stavite preko (posolite i pobiberite ribu), onda opet malo fila preko, pa kuvanih jaja i na kraju seckani kopar.
Krajeve testa premažite žumancetom (sve do punjenja). Zatim preklopite duže krajeve testa preko lososa (isecite krajeve da budu malo tanji). Preko toga prebacite kraće krajeve testa koje ste prethodno malo isekli.
Ceo losos u testu stavite na pleh, premažite žumancetom. Pecite nekih 35 minuta.
https://www.instagram.com/p/CBOsiR6HsKl/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus