MEDENJACI PO RECEPTU ANE IVANOVIĆ: Bez brašna i šećera, izuzetno su sočni i mekani - jedete, a ne gojite se

Ana Ivanović otkrila je recept za medenjaka u kojima uživa cela njena porodica.

Shutterstock

Bivša teniserka Ana Ivanović pobornik je zdravog načina života i zdrave ishrane. Često na njenom Instagram profilu možemo videti kako izgledaju obroci u njenom domu. Osim što voli da konzumira zdrave obroke, Ana voli i da ih priprema, a nedavno je podelila recept za omiljene medenjake. Najbolje od svega je to što možete da ih jedete do mile volje bez straha da ćete se ugojiti.

Sastojci:

  • 300 g banana
  • 160 ml bademovog mleka
  • 100 g tahinija (od oljuštenih semenki susama)
  • 2 kašike sajdera od jabuke
  • 110 g meda 
  • 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
  • 240 g ovsenih pahuljica
  • 50 g bademovog brašna 
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Najpre zagrejte rernu na 180 stepeni. Bananu izgnječite, a potom dodajte mleko, tahini, jabukovaču, med i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka. Dodajte sve preostale sastojke osim ovsenih pahuljica i ručno umutite. U blenderu izmiksajte ovsene pahuljice sve dok ne dobijete brašno od njih, pa dodajte u prethodno pripremljenu smesu i dobro izmešajte. Sipajte smesu u špric pa ih istiskajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite kolačiće da odstoje i ohlade se van rerne. Pospite šećerom u prahu i uživajte.

Shutterstock