Dani berbe grožđa, „Grožđebal“, održavaju se 56. put, već tradicionalno trećeg vikenda u septembru.  Otvaranje je najavljeno za četvrtak, 19. septembar,  kada će u posle podnevnim časovima početi manifestacija od Vidikovca do crkve Svetog krsta na Vršačkom bregu.

Drugog dana će se održati Izbor za Mis berbe 2013. godine,  kao i izložba grožđa, voća i vina u Konkordiji. Predviđeni su i koncerti grupe The Frajle i Miroslava Ilića.

Subota, 21. septembar, namenjena je programu za najmlađe, a u večernjim satima posetioci mogu prisustvovati koncertu Kikija Lesandrića i Pilota i Big benda džez omladine Vojvodine.

Nakon karnevalske povorke u nedelju, biće izvedeno tradicionalno bacanje grožđa iz aviona u obliku malih padobrana. Zatvaranje manifestacije je predviđeno u večernjim satima kada će koncerte održati grupe Neverne bebe i MVP.

Dani berbe grožđa u Vršcu imaju dugu tradiciju, a prva izložba vina održana je u kafani „Kod dva ključa“ 1857. Godine. Prvi pisani dokument o značaju  vršačkog vinarstva datira iz 1494. godine i odnosi se na slučaj kada je za bure vršačkog vina, dvor mađarskog kralja Vladislava II platio 10,5 dukata.