Čuvao je imovinu crkve, kao svoju, čak i u vreme najvećih progona vernika. 

Ovaj praznik slave bibiliotekari, jer je nakon što je osuđen na mučenje i stradanje, Sveti Lavrentije od nevernika sakrio sve dragocene crkvene knjige i spise. Zato ga danas ljubitelji knjige i pisane reči slave i veličaju. 

Sveti Lavrentije je bio istrajan i odan svojoj veri, pa je zbog toga bačen u tamnicu. I tada je činio čuda. Po biblijskim pričama ovaj svetac je mogao da izleči slepilo samo jednim dodirom ruke. Zbog čuda koje je u zatočeništvu činio bacili su ga na neviđene muke. Bio je zatvoren u metalom kovčegu ispod kojeg je zapaljena vatra. I tada je ostao veran Hristu. Iako je umro u najtežim mukama bio je do zadnjeg momenta nasmejan, pa se smatra da se na današnji dan treba što više smejati. 

Pročitajte i: BILJKA SA HILJADU BLAGODETI! Spašava srce, leči urinarne infekcije, smiruje psihu!

Za njegov dan se vezuje legenda da se u toj noći javlja veći broj zvezda padalica, a da su to zapravo suze ovog sveca. Oni koji dovoljno veruju i večeras vide zvezdu padalicu mogu da traže da im Sveti Lavrentije ispuni jednu želju i on će to zaista učiniti. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: stvarukusa.rs