Na jela koja se dugo i teško vare treba zaboraviti, jer ona stvaraju utisak da je još toplije.
Kada se temperature danima ne spuštaju ispod 30 stepeni, mnoge uobičajene navike moraju da se promene. Način ishrane predstavlja jednu od ključnih. Na jela koja se dugo i teško vare treba zaboraviti, jer ona stvaraju utisak da je još toplije. Salame, pržena jela, umaci sa pavlakom i majonezom, kao i torte sa raznim teškim kremovima, treba da sačekaju hladnije dane, savetuju nutricionisti.
U vreme nesnosnih vrućina treba se usmeriti na testenine i pirinač, pod uslovom da se jedu sa laganim sosovima, maslinovim uljem i prilozima od povrća. Riba i belo meso takođe treba da budu na jelovniku, kuvani na pari, bareni, na roštilju i sa gomilom sezonskog povrća.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus