Sastojci:
1 kg kopriva
500 g mlevenog mesa
300 g pirinča
300 g mlevenog suvog mesa (šunka, suvi vrat, pršuta)
3 manje glavice luka
kašičica začina Aleva Natur (može i više, zavisi od ukusa)
biber
malo putera ili margarina za mazanje tepsije
Za preliv:
4 jaja
1 pavlaka
Priprema:
Svaki sastojak se priprema posebno: kratko blanširati opranu koprivu, zatim meso sa seckanim lukom dinstati oko 30 minuta. Dodati Aleva Natur i pobiberiti. Pirinač kuvati u slanoj vodi ali ga ne prekuvati. Kada je skuvan procediti ga. Suvo meso samleti.
Duboku tepsiju srednje veličine ili veću vatrostalnu činiju namazati puterom, sipati polovinu koprive i ravnomerno rasporediti po tepsiji, na to ređati pirinač, dinstano mleveno meso, mleveno suvo meso, i prekriti ostatkom koprive.
Jaja ovlaš umutiti sa pavlakom, dodati malo dodatka jelima i preliti musaku. Pomoću viljuške malo podizati masu musake da upije preliv.
Peći na 180 stepeni oko 40 minuta, odnosno dok preliv ne dobije zlatnožutu boju.
Umesto koprive možete koristiti spanać, zelje ili blitvu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem