Sastojci:
1 kg kopriva
500 g mlevenog mesa
300 g pirinča
300 g mlevenog suvog mesa (šunka, suvi vrat, pršuta)
3 manje glavice luka
kašičica začina Aleva Natur (može i više, zavisi od ukusa)
biber
malo putera ili margarina za mazanje tepsije
Za preliv:
4 jaja
1 pavlaka
Priprema:
Svaki sastojak se priprema posebno: kratko blanširati opranu koprivu, zatim meso sa seckanim lukom dinstati oko 30 minuta. Dodati Aleva Natur i pobiberiti. Pirinač kuvati u slanoj vodi ali ga ne prekuvati. Kada je skuvan procediti ga. Suvo meso samleti.
Duboku tepsiju srednje veličine ili veću vatrostalnu činiju namazati puterom, sipati polovinu koprive i ravnomerno rasporediti po tepsiji, na to ređati pirinač, dinstano mleveno meso, mleveno suvo meso, i prekriti ostatkom koprive.
Jaja ovlaš umutiti sa pavlakom, dodati malo dodatka jelima i preliti musaku. Pomoću viljuške malo podizati masu musake da upije preliv.
Peći na 180 stepeni oko 40 minuta, odnosno dok preliv ne dobije zlatnožutu boju.
Umesto koprive možete koristiti spanać, zelje ili blitvu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus