Sastojci:

1 kg kopriva

500 g mlevenog mesa

300 g pirinča

300 g mlevenog suvog mesa (šunka, suvi vrat, pršuta)

3 manje glavice luka

kašičica začina Aleva Natur (može i više, zavisi od ukusa)

biber

malo putera ili margarina za mazanje tepsije

Za preliv:

4 jaja

1 pavlaka

Priprema:

Svaki sastojak se priprema posebno: kratko blanširati opranu koprivu, zatim meso sa seckanim lukom dinstati oko 30 minuta. Dodati Aleva Natur i pobiberiti. Pirinač kuvati u slanoj vodi ali ga ne prekuvati. Kada je skuvan procediti ga. Suvo meso samleti.

Duboku tepsiju srednje veličine ili veću vatrostalnu činiju namazati puterom, sipati polovinu koprive i ravnomerno rasporediti po tepsiji, na to ređati pirinač, dinstano mleveno meso, mleveno suvo meso, i prekriti ostatkom koprive.

Jaja ovlaš umutiti sa pavlakom, dodati malo dodatka jelima i preliti musaku. Pomoću viljuške malo podizati masu musake da upije preliv.

Peći na 180 stepeni oko 40 minuta, odnosno dok preliv ne dobije zlatnožutu boju.

Umesto koprive možete koristiti spanać, zelje ili blitvu.